Takmičenja

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ ISTORIJE

Opštinsko takmičenje iz istorije održano je 17.marta 2018.godine u Osnovnoj školi „Braća Novakov“ u Silbašu. U kategoriji osmih razreda, našu školu su predstavljali učenici: – Jovan Pudar, Rajko Radmilović (8/1), Nikola Ćulibrk i Nikola Dangubić (8/2).Nikola Ćulibrk i Jovan Pudar su oba osvojili drugo mesto i plasirali se na okružno takmičenje.
Svim učenicima čestitamo na pokazanom znanju i plasmanu.
Učenike je pripremala nastavnica Snežana Rupar.

 

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ TIO-10.03.2018.

Takmičenje se održalo u OŠ“Sveti Sava“ u Bačkoj Palanci u subotu 10.03.2018. god.Našu školu su predstavljali:Anđela Radovanović 6-1,Una Ćulibrk 6-1 i Jelena Pavić 6-1.Prvo mesto je osvojila Anđela Radovanović,drugo mesto je Una Ćulibrk.Obe učenice su se plasirale na dalje takmičenje.Čestitamo prof.Jeleni Fodori u učenicama.Srećno na daljem takmičenju.

OPŠTINSKO TAKMIČENJE GEOGRAFIJE – 11.03.2018.

Opštinsko takmičenje iz  GEOGRAFIJE se održalo  11.03.2018. u OŠ“Branko Ćopić“ u Mladenovu.Naša tri učenika su pozazala odlično znanje.Monika Moger,učenica 7-1 odeljenja je osvojila 1 mesto.Anđela Nestorović /7-1 je osvojila 2 mesto a Andrea Kisin /8-1 treće mesto.Prof.Ljiljani Marjanović i učenicama čestitamo i želimo puno uspeha u daljem takmičenju.

Takmičenje matematičkog društva „ARHIMEDES“ iz „MISLIŠE „2018“,prvi nivo je održano u školi u oba objekta 8.03.2018. god.Od 3-8 razreda je učestvovalo 45 učenika.

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE – 24.02.2018.

Opštinsko takmičenje je održano 24.februara u OŠ“Desanka Maksimović“ u Bačkoj Palanci.

Učenik 4-1 odeljenja koga je pripremala učiteljica Dragana Šešum je zauzeo  2 mesto sa osvojenih 80 bodova.Čestitamo.Bošku  i učiteljici želimo mnogo uspeha u danjem takmičenju.

 

TAKMIČENJE IZ STRANIH JEZIKA

Opštinsko takmičenje iz stranih jezika je održano 3.3.2018. godine u Gajdobri. Iz opštine Bačka Palanka na regionalno takmičenje se plasiralo sedam učenika iz engleskog jezika, jedan iz nemačkog i jedan učenik iz ruskog jezika. Čestitamo učenicima i mentorima na uspehu.

Rezultate možete pogledati u zapisniku.

ENGLESKI JEZIK

NEMAČKI JEZIK

RUSKI JEZIK

TAKMIČENJE IZ STRANIH JEZIKA

Opštinsko takmičenje iz stranih jezika je održano 25. februara 2017. godine u Gajdobri. Našu školu je predstavljao učenik Adrian Vukojević, pod mentorstvom nastavnice Milane Lovrenčić. On se takmičio iz predmeta engleski jezik. Na ovom nivou takmičenja nijedan učenik iz engleskog jezika nije ostvario dovoljan broj bodova za dalji plasman a nastavnici su uložili žalbu na osnovu neprimerenosti testa za učenike iz osnovne škole. Odlukom Društva za strane jezike i književnost Srbije nastavnici su sami davali predloge koje učenike će uputiti na Okružno takmičenje.

Okružno takmičenje iz stranih jezika je održano 25. marta 2017. god. u Gajdobri. Učenik Adrian Vukojević je osvojio drugo mesto i plasirao se na Republičko takmičenje. Adrian i još dva učenika iz Bačke Palanke su imali najviše bodova u našoj Opštini. Čestitamo Adrianu na ostvarenom uspehu.

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ TEHNIČKOG I INFORMATIČKOG OBRAZOVANJA

Opštinsko takmičenje iz tehničkog i informatičkog obrazovanja održano je 11.3.2017.god. u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bačkoj Palanci. Učenica Una Ćulibrk V1 osvojila je drugo mesto, a učenica Anđela Radovanović V1 treće. Obe učenice su se plasirale na okružno takmičenje. Za takmičenje ih je pripremala nastavnica Jelena Fodora.

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE

Na opštinskom takmičenju iz geografije koje je održano 12.3.2017.god. u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Mladenovu, učenica VII1 odeljenja Andrea Kisin osvojila je drugo mesto i plasirala se na okružno takmičenje. Andreu je za takmičenje pripremala nastavnica Ljiljana Marjanović.

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ ISTORIJE

Opštinsko takmičenje iz istorije održano je 5. 3. 2017.godine u Osnovnoj školi „Braća Novakov“ u Silbašu. Milica Babalj je osvojila drugo mesto i plasirala se na okružno takmičenje. Učenike je pripremala nastavnica Snežana Rupar.

OPŠTINSKOTAKMIČENJE IZ BIOLIGIJE

Opštinsko takmičenje iz biologije je održano 5.3.2017.god. u Osnovnoj školi „Zdravko Čelar“ u Čelarevu.  Drugo mesto su zauzele Jelena Pavić i Anđela Radovanović, dok su Una Ćulibrk i Đorđe Vučković zauzeli treće mesto. Svi učenici su iz V1 odeljenja. Učenike je pripremala nastavnica biologije Branka Bajić.

 

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE

Na opštinskom takmičenju iz matematike koje je održano 25.2.2017.god. u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Bačkoj Palanci, učenica IV2 odeljenja Dragana Sudžum osvojila je treće mesto i plasirala se na okružno takmičenje. Draganu je za takmičenje pripremala njena učiteljica Jadranka Samopjan.

TAKMIČENJE IZ ISTORIJE

Društvo nastavnika istorije Bačke Palanke organizovalo je takmičenje povodom obeležavanja stogodišnjice od povlačenja srpske vojske preko Albanije.Takmičenje je održano u subotu 19.novembra 2016.godine u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. Našu školu su predstavljali učenici VIII2 razreda Ilija Vajagić (osvojeno prvo mesto) i Adrian Vukojević (osvojeno drugo mesto). Učenici su nagrađeni monografijom o Prvom svetskom ratu .Pripremala ih je nastavnica Snežana Rupar. Učenicima čestitke za postignut uspeh.

TAKMIČENJE IZ SAOBRAĆAJA

17. 4. 2016. u Silbašu održano je Opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“. Učenici naše škole su postigli odlične rezultate. Milosava Radović, učenica petog razreda osvojila je drugo mesto u B kategoriji i plasman na Okružno takmičenje. Marija Ivezić, učenica šestog razreda osvojila je drugo mesto u C kategoriji i plasman na Okružno takmičenje. Dušica Mićić, učenica šestog razreda osvojila je treće mesto. Odlične rezultate ostvarili su i ostali članovi ekipe, Miodrag Sabadoš, učenik šestog razreda, Nikola Ćulibrk, učenik šestog razreda i Monika Moger, učenica petog razreda. Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica Jelena Fodora.

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ ISTORIJE 2016.GODINE
Takmičenje je održano 6.marta 2016. u OŠ “Braća Novakov“ u Silbašu, sa početkom u 13.00 časova.
Na opštinskom takmičenju našu školu su predstavljali učenici 6/1,2 i 7/1 razreda.
– U konkurenciji sedmih razreda  Milica Babalj (7/1) je ponovila uspeh od prošle godine. Osvojila je prvo mesto i plasirala se na okružno takmičenje.
– U konkurenciji šestih razreda našu školu su predstavljali učenici: Andrea Kisin (6/1), Nikola Ćulibrk, Danijela Lučić, Marija Ivezić, Nikola Dangubić (svi iz 6/2 odeljenja).
Pripremala ih je nastavnica istorije Snežana Rupar.


TAKMIČENJE IZ STRANIH JEZIKA

Opštinsko takmičenje iz stranih jezika za osnovne škole održano je 20.02.2016. god. u Gajdobri. U 10.00 časova učenici su polagali engleski jezik. Od ukupno 23 učenika na gradsko takmičenje plasiralo se sedam učenika. U 13.00 časova učenici su rešavali test iz ostalih stranih jezika (nemački, ruski i francuski). Na viši nivo takmičenja plasiralo se dva učenika iz nemačkog jezika i po jedan učenik iz ruskog i francuskog jezika. Želimo im puno uspeha na daljem takmičenju.

Zapisnik za opštinsko takmičenje engleski

Zapisnik za opštinsko takmičenje nemački

Zapisnik za opštinsko takmičenje ruski

Zapisnik za opštinsko takmičenje francuski

BOŽIĆNI KVIZ

Na Božićnom kvizu iz verske nastave održanom 24.12.2015.god. u Osnovnoj školi „Braća Novakov“ u Silbašu naši učenici trećih razreda osvojili su prvo mesto. Našu školu predstavljali su: Teodora Čičković III1, Aleksandra Radonja III2, Lara Račić III2 i Miloš Lukić III3. Učenike je pripremao veroučitelj Boris Kuzmanović


TAKMIČENJE IZ ISTORIJE
Povodom obeležavanja važnog jubileja 200 godina od početka Drugog srpskog ustanka, Društvo nastavnika istorije Bačke Palanke, organizovalo je takmičenje iz nacionalne istorije
na temu Drugi srpski ustanak i dinastija Obrenović.Takmičenje je održano u subotu 5.decembra 2015.godine u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci. Našu školu predstavljali su učenici VII2 razreda Nemanja Ratković i Todor Dragumilo (oba sa osvojenim trećim mestom). Pripremala ih je nastavnica istorije Snežana Rupar.

TAKMIČENJE IZ SAOBRAĆAJA
3. oktobra održano je takmičenje iz saobraćaja u Bačkoj Palanci u organizaciji Opštine. Našu školu su predstavljali učenici: V1 Monika Moger, V2 Milosava Radović, VI1 Savo Lukić, VI2 Marija Ivezić, VII1 Sara Terzić, VII2 Todor Dragumilo, VII2 Uroš Bošković. Naša škola je bila najuspešnija u osvajanju nagrada, a nagrađeni učenici su: Monika Moger 2.mesto u kategoriji petih razreda, Marija Ivezić 3.mesto u kategoriji šestih razreda, Sara Terzić 1.mesto i Todor Dragumilo 2.mesto u kategoriji sedmih razreda. Nagrada za 1.mesto bila je BICIKL, za 2.mesto KACIGA I SVETLA ZA BICIKLO i za 3.mesto MAJICA I KAČKET.Učenike za takmičenje je pripremala nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja Jelena Fodora.

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ ODBOJKE-pionirke.
13.11.2015. god. održano je opštinsko takmičenje u kategoriji pionirki u OŠ“Vuk Karadžić“u Bačkoj Palanci.
Školsku ekipu su predstavljale učenice od 6-8 razreda.Na takmičenju je učestvovalo 6 ekipa.Naš tim je osvojio treće mesto.Vođa ekipe je nastavnik fiz.vaspitanja Danilo Zotović.

OKRUŽNO TAKMIČENJE IZ ISTORIJE
Učenica VI1 Milica Babalj osvojila je prvo mesto na okružnom takmičenju iz istorije koje je održano u Osnovnoj školi „23 oktobar“ u Sremskim Karlovcima 18.4.2015.god. To je najviši rang takmičenja za učenike petih i šestih razreda iz istorije. Milicu je pripremala za takmičenje nastavnica Snežana Rupar