Tакмичења

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ И ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА

       Ученици ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра – Нова Гајдобра учествовали су на Општинском такмичењу из технике и технологије и техничког и информатичког образовања 1. марта 2020. године, које је одржано у ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци. Учествовали су Ж. Топић, В. Регељац, М. Сабадош, Д. Васковић, Т. Чичковић, М. Ратковић, А. Радовановић и У. Ћулибрк.
      Ученик Михајло Сабадош је освојио 3. место, ученица Милица Ратковић 2. место а Анђела Радовановић 3. место. Сва три ученика су се пласирала на Окружно такмичење. Ученике је припремала наставница Јелена Фодора. Честитамо ученицима и наставници.

fbt

IMG_20200301_131233

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Општинско такмичење из историје одржано је 17.марта 2018.године у Oсновној школи „Браћа Новаков“ у Силбашу. У категорији осмих разреда, нашу школу су представљали ученици: – Јован Пудар, Рајко Радмиловић (8/1), Никола Ћулибрк и Никола Дангубић (8/2).Никола Ћулибрк и Јован Пудар су оба освојили друго место и пласирали се на окружно такмичење.
Свим ученицима честитамо на показаном знању и пласману.
Ученике је припремала наставница Снежана Рупар.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТИО-10.03.2018.

Такмичење се одржало у ОШ“Свети Сава“ у Бачкој Паланци у суботу 10.03.2018. год.Нашу школу су представљали:Анђела Радовановић 6-1,Уна Ћулибрк 6-1 и Јелена Павић 6-1.Прво место је освојила Анђела Радовановић,друго место је Уна Ћулибрк.Обе ученице су се пласирале на даље такмичење.Честитамо проф.Јелени Фодори у ученицама.Срећно на даљем такмичењу.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ГЕОГРАФИЈЕ – 11.03.2018.

Општинско такмичење из  ГЕОГРАФИЈЕ се одржало  11.03.2018. у ОШ“Бранко Ћопић“ у Младенову.Наша три ученика су позазала одлично знање.Моника Могер,ученица 7-1 одељења је освојила 1 место.Анђела Несторовић /7-1 је освојила 2 место а Андреа Кисин /8-1 треће место.Проф.Љиљани Марјановић и ученицама честитамо и желимо пуно успеха у даљем такмичењу.

Такмичење математичког друштва „АРХИМЕДЕС“ из „МИСЛИШЕ „2018“,први ниво је одржано у школи у оба објекта 8.03.2018. год.Од 3-8 разреда је учествовало 45 ученика.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ – 24.02.2018.

Општинско такмичење је одржано 24.фебруара у ОШ“Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци.

Ученик 4-1 одељења кога је припремала учитељица Драгана Шешум је заузео  2 место са освојених 80 бодова.Честитамо.Бошку  и учитељици желимо много успеха у дањем такмичењу.

 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Општинско такмичење из страних језика је одржано 3.3.2018. године у Гајдобри. Из општине Бачка Паланка на регионално такмичење се пласирало седам ученика из енглеског језика, један из немачког и један ученик из руског језика. Честитамо ученицима и менторима на успеху.

Резултате можете погледати у записнику.

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

РУСКИ ЈЕЗИК

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Општинско такмичење из страних језика је одржано 25. фебруара 2017. године у Гајдобри. Нашу школу је представљао ученик Адриан Вукојевић, под менторством наставнице Милане Ловренчић. Он се такмичио из предмета енглески језик. На овом нивоу такмичења ниједан ученик из енглеског језика није остварио довољан број бодова за даљи пласман а наставници су уложили жалбу на основу непримерености теста за ученике из основне школе. Одлуком Друштва за стране језике и књижевност Србије наставници су сами давали предлоге које ученике ће упутити на Окружно такмичење.

Окружно такмичење из страних језика је одржано 25. марта 2017. год. у Гајдобри. Ученик Адриан Вукојевић је освојио друго место и пласирао се на Републичко такмичење. Адриан и још два ученика из Бачке Паланке су имали највише бодова у нашој Општини. Честитамо Адриану на оствареном успеху.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА

Општинско такмичење из техничког и информатичког образовања одржано је 11.3.2017.год. у Основној школи „Свети Сава“ у Бачкој Паланци. Ученица Уна Ћулибрк V1 освојила је друго место, а ученица Анђела Радовановић V1 треће. Обе ученице су се пласирале на окружно такмичење. За такмичење их је припремала наставница Јелена Фодора.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

На општинском такмичењу из географије које је одржано 12.3.2017.год. у Основној школи „Бранко Ћопић“ у Младенову, ученица VII1 одељења Андреа Кисин освојила је друго место и пласирала се на окружно такмичење. Андреу је за такмичење припремала наставница Љиљана Марјановић.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Општинско такмичење из историје одржано је 5. 3. 2017.године у Основној школи „Браћа Новаков“ у Силбашу. Милица Бабаљ је освојила друго место и пласирала се на окружно такмичење. Ученике је припремала наставница Снежана Рупар.

ОПШТИНСКОТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛИГИЈЕ

Општинско такмичење из биологије је одржано 5.3.2017.год. у Основној школи „Здравко Челар“ у Челареву.  Друго место су заузеле Јелена Павић и Анђела Радовановић, док су Уна Ћулибрк и Ђорђе Вучковић заузели треће место. Сви ученици су из V1 одељења. Ученике је припремала наставница биoлогије Бранка Бајић.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На општинском такмичењу из математике које је одржано 25.2.2017.год. у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Бачкој Паланци, ученица IV2 одељења Драгана Суџум освојила је треће место и пласирала се на окружно такмичење. Драгану је за такмичење припремала њена учитељица Јадранка Самопјан.

TAKMИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Друштво наставника историје Бачке Паланке организовало је такмичење поводом обележавања стогодишњице од повлачења српске војске преко Албаније.Такмичење је одржано у суботу 19.новембра 2016.године у основној школи „Вук Караџић“. Нашу школу су представљали ученици VIII2 разреда Илија Вајагић (освојено прво место) и Адриан Вукојевић (освојено друго место). Ученици су награђени монографиjом о Првом светском рату .Припремала их је наставница Снежана Рупар. Ученицима честитке за постигнут успех.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ САОБРАЋАЈА

17. 4. 2016. у Силбашу одржано је Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Ученици наше школе су постигли одличне резултате. Милосава Радовић, ученица петог разреда освојила је друго место у Б категорији и пласман на Окружно такмичење. Марија Ивезић, ученица шестог разреда освојила је друго место у Ц категорији и пласман на Окружно такмичење. Душица Мићић, ученица шестог разреда освојила је треће место. Одличне резултате остварили су и остали чланови екипе, Миодраг Сабадош, ученик шестог разреда, Никола Ћулибрк, ученик шестог разреда и Моника Могер, ученица петог разреда. Ученике је за такмичење припремала наставница Јелена Фодора.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ 2016.ГОДИНЕ
Такмичење је одржано 6.марта 2016. у ОШ “Браћа Новаков“ у Силбашу, са почетком у 13.00 часова.
На општинском такмичењу нашу школу су представљали ученици 6/1,2 и 7/1 разреда.
– У конкуренцији седмих разреда  Милица Бабаљ (7/1) је поновила успех од прошле године. Освојила је прво место и пласирала се на окружно такмичење.
– У конкуренцији шестих разреда нашу школу су представљали ученици: Андреа Кисин (6/1), Никола Ћулибрк, Данијела Лучић, Марија Ивезић, Никола Дангубић (сви из 6/2 одељења).
Припремала их је наставница историје Снежана Рупар.


ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Општинско такмичење из страних језика за основне школе одржано је 20.02.2016. год. у Гајдобри. У 10.00 часова ученици су полагали енглески језик. Од укупно 23 ученика на градско такмичење пласирало се седам ученика. У 13.00 часова ученици су решавали тест из осталих страних језика (немачки, руски и француски). На виши ниво такмичења пласирало се два ученика из немачког језика и по један ученик из руског и француског језика. Желимо им пуно успеха на даљем такмичењу.

Записник за општинско такмичење енглески

Записник за општинско такмичење немачки

Записник за општинско такмичење руски

Записник за општинско такмичење француски

БОЖИЋНИ КВИЗ

На Божићном квизу из верске наставе одржаном 24.12.2015.год. у Основној школи „Браћа Новаков“ у Силбашу наши ученици трећих разреда освојили су прво место. Нашу школу представљали су: Теодора Чичковић III1, Александра Радоња III2, Лара Рачић III2 и Милош Лукић III3. Ученике је припремао вероучитељ Борис Кузмановић


ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ
Поводом обележавања важног јубилеја 200 година од почеткa Другог српског устанка, Друштво наставника историје Бачке Паланке, организовало је такмичење из националне историје
на тему Други српски устанак и династија Обреновић.Такмичење је одржано у суботу 5.децембра 2015.године у Oсновној школи „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци. Нашу школу представљали су ученици VII2 разреда Немања Ратковић и Тодор Драгумило (оба са освојеним трећим местом). Припремала их је наставница историје Снежана Рупар.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ САОБРАЋАЈА
3. октобра одржано је такмичење из саобраћаја у Бачкој Паланци у организацији Општине. Нашу школу су представљали ученици: V1 Моника Могер, V2 Милосава Радовић, VI1 Саво Лукић, VI2 Марија Ивезић, VII1 Сара Терзић, VII2 Тодор Драгумило, VII2 Урош Бошковић. Наша школа је била најуспешнија у освајању награда, а награђени ученици су: Моника Могер 2.место у категорији петих разреда, Марија Ивезић 3.место у категорији шестих разреда, Сара Терзић 1.место и Тодор Драгумило 2.место у категорији седмих разреда. Награда за 1.место била је БИЦИКЛ, за 2.место КАЦИГА И СВЕТЛА ЗА БИЦИКЛО и за 3.место МАЈИЦА И КАЧКЕТ.Ученике за такмичење је припремала наставница техничког и информатичког образовања Јелена Фодора.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ОДБОЈКЕ-пионирке.
13.11.2015. год. одржано је општинско такмичење у категорији пионирки у ОШ“Вук Караџић“у Бачкој Паланци.
Школску екипу су представљале ученице од 6-8 разреда.На такмичењу је учествовало 6 екипа.Наш тим је освојио треће место.Вођа екипе је наставник физ.васпитања Данило Зотовић.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ
Ученица VI1 Милица Бабаљ освојила је прво место на окружном такмичењу из историје које је одржано у Основној школи „23 октобар“ у Сремским Карловцима 18.4.2015.год. То је највиши ранг такмичења за ученике петих и шестих разреда из историје. Милицу је припремала за такмичење наставница Снежана Рупар