Posete, ekskurzije, izleti

RADIONICA – NUMIZMATIKA
U petak 25.decembra 2015.godine učenici naše škole, bili su gosti na predavanju koje je održano u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci.
Društvo nastavnika istorije u saradnji sa numizmatičkim društvom „Panonija“ iz Bačke Palanke, organizovali su predavanje i radionicu na temu numizmatike.Tom prilikom su učenici naučili šta je numizmatika i čime se bave numizmatičari. Pogledali su zanimljivu izložbu metalnih novčića i predmeta iz raznih istorijskih perioda, od preistorije do savremenog doba. Naučili su kako se određuje vrednost papirnatog novca i na koji način se on čuva. Članovi društva su demonstrirali načine čišćenja i konzervacije metalnog novca koji je oštećen. Svi prisutni učenici dobili su na poklon originalne papirnate monete iz različitih istorijskih perioda, sa nadom da će razviti naklonost prema ovoj zanimljivoj pomoćnoj istorijskoj nauci.


SAJAM NAUKE
Učenici od petog do osmog razreda su 4.12.2015. godine posetili deveti sajam nauke u Beogradu pod nazivom Čuda su svuda. Bilo nam je veoma zanimljivo i lepo smo se zabavili.

U BIBLIOTECI
Učenici V/1 posetili su 23.10.2015.god. seosku biblioteku sa svojom razrednom nastavnicom srpskog jezika, Natašom Šunjka. Ugostila ih je ljubazna bibliotekarka Daliborka. Naši petačići su imali priliku da čuju zašto je važno čitati i posećivati biblioteku. Upoznali su se sa novim knjigama i saznali koje su najčitanije knjige za njihov uzrast. Pohvalno je što su svi članovi biblioteke, a neki od njih su pohvaljeni kao čitaoci. Pošto je oktobar mesec knjige, upis u biblioteku je tokom celog meseca besplatan, tako da svi koji nisu imali priliku da se upišu, mogu da dođu u biblioteku i počaste sebe upisom i nekom zanimljivom knjigom.