Посете, екскурзије, излети

РАДИОНИЦА – НУМИЗМАТИКА
У петак 25.децембра 2015.године ученици наше школе, били су гости на предавању које је одржано у Основној школи „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци.
Друштво наставника историје у сарадњи са нумизматичким друштвом „Панонија“ из Бачке Паланке, организовали су предавање и радионицу на тему нумизматике.Том приликом су ученици научили шта је нумизматика и чиме се баве нумизматичари. Погледали су занимљиву изложбу металних новчића и предмета из разних историјских периода, од преисторије до савременог доба. Научили су како се одређује вредност папирнатог новца и на који начин се он чува. Чланови друштва су демонстрирали начине чишћења и конзервације металног новца који је оштећен. Сви присутни ученици добили су на поклон оригиналне папирнате монете из различитих историјских периода, са надом да ће развити наклоност према овој занимљивој помоћној историјској науци.


САЈАМ НАУКЕ
Ученици од петог до осмог разреда су 4.12.2015. године посетили девети сајам науке у Београду под називом Чуда су свуда. Било нам је веома занимљиво и лепо смо се забавили.

У БИБЛИОТЕЦИ
Ученици V/1 посетили су 23.10.2015.год. сеоску библиотеку са својом разредном наставницом српског језика, Наташом Шуњка. Угостила их је љубазна библиотекарка Далиборка. Наши петачићи су имали прилику да чују зашто је важно читати и посећивати библиотеку. Упознали су се са новим књигама и сазнали које су најчитаније књиге за њихов узраст. Похвално је што су сви чланови библиотеке, а неки од њих су похваљени као читаоци. Пошто је октобар месец књиге, упис у библиотеку је током целог месеца бесплатан, тако да сви који нису имали прилику да се упишу, могу да дођу у библиотеку и почасте себе уписом и неком занимљивом књигом.