Летопис Новембар 2018

ЛЕТОПИС НОВЕМБАР 2018.

 

-Општинско такмичење у малом фудбалу је одржано  1.11.2018. год. у ОШ“Милета Протић“ у Товаришеву.Нашу школу је представљала мушка екипа  у пратњи наставника физичког васпитања.Ове године нису имали среће у жребу јер су у првом колу наишли на јачу  и квалитетнију екипу.Спортски су поднели пораз.

– У организацији МЗ Гајдобра 2.11.2018. год. за суграђане (родитеље) је одржано предавање на тему“Украдена безбедност“ у организацији Фондације Тијана Јурић.Предавање је било врло посећено.Родитељи су се упознали са ризицима друштвених мрежа,правилима употребе истих и обавези контроле приступа деце и могућностима злоупотребе.Иста фондација је одржала предавање у оквиру школе ученицима 7 и 8 разреда.(12.11.2018. год.) на тему „Безбедност на интернету“Предавању су присуствовале разредне стерешине,наставници,педагог и директор школе.

-Одржана сеница оделењских и наставничког већа за први квалификациони период.

-Реализован ја 5 ФЕСТИВАЛ НАУКЕ.Активности су трајале три дана.Ове године су нам се прикључили ученици из ОШ“Браћа Новаков“ из Силбаша.Ученици 7 и 8 разреда у пратњи својих наставника су учествовали у квиу знања.Наставници и ученици који су успешно припремили и реализовали  све активности у оквиру фестивала ће  бити награђени једнодневним излетом у Београд где ће посетити Фестивал науке-ЗЕМЉА БУДУЋНОСТИ..Ове године спонзори су компанија АЛИНГ КОНЕЛ из Гајдобре и КОМУНАЛПРОЈЕКТ из Бачке Паланке..Захваљујемо се руководствима компанија на помоћи.

– У оквиру  слободних наставних активности (Обавезних физичких активности и Чувара природе) предметни натавници петог и шестог разреда су реализовали посету  ОШ“Вук Карађић“  у Србобрану.У оквиру посете одигране су утакмице:  мали фудбалу (дечаци) и одбојка(девојчице).Након тога уз сагласнист ЈВП „Воде Војводине“ у пратњи водича организована је посета Парку природе Бељанска бара.Ученици су се упознали са биљним и животињским светом  а затим кренули у шетњу стазом здравља.Срели су са пецарошима и са видиковца посматрали околину.Захваљујемо се домаћинима на лепом пријему и организацији.

-У ОШ“Вук Карађић“ у Бачкој Паланци на иницијативу саветника  ШУ Нови Сад одржана је конференција за чланове Стручног тима за заштиту од дискриминације,насиља и злостављања.

-Одржана седница ПК.

-30.11.2018. год.је реализовано  СУВУ за чланове наставничког већа у организацији Центра за образовање и професионални развој.Тема семинара је  ОЦЕЊИВАЊЕ У ФУНКЦИЈИ ЕФИКАСНЕ НАСТАВЕ И УЧЕЊА-кат.бр. 525 (К2,П3)