Prvi podaci koji govore da je u Gajdobri postojala škola datiraju još iz prve polovine 18. veka. Školska zgrada u kojoj se i danas izvodi nastava podignuta je 1906. godine.

U periodu između dva svetska rata prvi put se u Gajdobri uvodi obavezno učenje srpskog jezika, pa su u školi radila četiri učitelja srpske nacionalnosti.

Posle oslobođenja, 1945. godine počinje sa radom „Državna narodna škola“.  Nastava se izvodila na srpsko-hrvatskom, mađarskom i slovenačkom jeziku. Naseljavanjem kolonista iz Hercegovine,  Bosne,  Crne Gore i Makedonije,  pojavila se potreba za povećanjem kapaciteta škole u Gajdobri koja je godinama radila bez imena. Od 1958/59. godine dobija naziv Osnovna škola „Aleksa Šantić“ Gajdobra, kako se i danas zove. Sa dolaskom kolonista broj učenika se stalno povećavao. Najbrojnija generacija bila je 1960/61. godine, kada je školu pohađalo 912 učenika raspoređenih u 24 odeljenja. Osim redovnih učenika, u školi su postojali i tečajevi za opismenjavanje odraslih i podizanje opšte kulture stanovništva. 1974. godine škole u Gajdobri i Novoj Gajdobri se ujedinjuju u jednu školu pod zajedničkim imenom Osnovna škola „Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra, i tako je sve do danas. Početkom 80-ih godina, u Gajdobri se, pored Bačke Palanke, organizuje  nastava u okviru srednjoškolskog opšte-obrazovanog sistema, odnosno deveti i deseti razred. Tada je veliki broj srednjoškolaca iz ostalih mesta iz bačkopalanačke opštine pohađao ovu školu, koja je u tim godinama bila među najbolje i najsavremenije opremljenim školama u opštini. Škola je bila glavni pokretač prosvetnog, kulturnog, sportskog i političkog života sela, koji se odvijao kroz različite sekcije, kurseve i druge aktivnosti.

Obaveštenje- aktivnosti u junu

Datum: 29/05/2020  

                                                              Nastava 1-16. juna 2020. Drugo polugodište za učenike osmog razreda se završava u petak 5. juna 2020. godine. Drugo polugodište za učenike od prvog do sedmog razreda u utorak 16. […]

Dan škole

Datum: 27/05/2020  

Radujemo se svakom 27. maju. To je najsvečaniji dan u našoj školi. Iako nismo u mogućnosti da se okupimo i proslavimo Dan škole kako smo navikli, odlučili smo da vama dragi prijatelji, roditelji i đaci, poklonimo simboličnu proslavu na ovoj stranici. Pozivamo sve vas da sa nama prošetate kroz školsku godinu koja se uskoro završava.

OBAVEŠTENJE – UPIS U PPP (ZABAVIŠTE)

Datum: 21/05/2020  

OBAVEŠTENJE O UPISU U PRIPREMNI PREDŠKOLSKI PROGRAM ZA ŠKOLSKU 2020/2021. GODINU Upis u pripremni predškolski program pri OŠ „Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra će se vršiti u periodu od 25.05.2020. do 10.07.2020. u sekretarijatu škole.  U PPP upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje pet i po, a najviše šest i po […]