Prvi podaci koji govore da je u Gajdobri postojala škola datiraju još iz prve polovine 18. veka. Školska zgrada u kojoj se i danas izvodi nastava podignuta je 1906. godine.

U periodu između dva svetska rata prvi put se u Gajdobri uvodi obavezno učenje srpskog jezika, pa su u školi radila četiri učitelja srpske nacionalnosti.

Posle oslobođenja, 1945. godine počinje sa radom „Državna narodna škola“.  Nastava se izvodila na srpsko-hrvatskom, mađarskom i slovenačkom jeziku. Naseljavanjem kolonista iz Hercegovine,  Bosne,  Crne Gore i Makedonije,  pojavila se potreba za povećanjem kapaciteta škole u Gajdobri koja je godinama radila bez imena. Od 1958/59. godine dobija naziv Osnovna škola „Aleksa Šantić“ Gajdobra, kako se i danas zove. Sa dolaskom kolonista broj učenika se stalno povećavao. Najbrojnija generacija bila je 1960/61. godine, kada je školu pohađalo 912 učenika raspoređenih u 24 odeljenja. Osim redovnih učenika, u školi su postojali i tečajevi za opismenjavanje odraslih i podizanje opšte kulture stanovništva. 1974. godine škole u Gajdobri i Novoj Gajdobri se ujedinjuju u jednu školu pod zajedničkim imenom Osnovna škola „Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra, i tako je sve do danas. Početkom 80-ih godina, u Gajdobri se, pored Bačke Palanke, organizuje  nastava u okviru srednjoškolskog opšte-obrazovanog sistema, odnosno deveti i deseti razred. Tada je veliki broj srednjoškolaca iz ostalih mesta iz bačkopalanačke opštine pohađao ovu školu, koja je u tim godinama bila među najbolje i najsavremenije opremljenim školama u opštini. Škola je bila glavni pokretač prosvetnog, kulturnog, sportskog i političkog života sela, koji se odvijao kroz različite sekcije, kurseve i druge aktivnosti.

Rang lista upis u vrtić

Datum: 10/07/2020  

LISTA PRIMLJENE DECE U VRTIĆ

UPIS U VRTIĆ

Datum: 30/06/2020  

Republika Srbija OŠ „Aleksa Šantić“ Gajdobra-Nova Gajdobra OBAVEŠTENJE O KONKURSU ZA UPIS U VRTIĆ PRI OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ“ GAJDOBRA-NOVA GAJDOBRA Poštovani roditelji, usvojen je novi Pravilnik o upisu u vrtić. Pravo upisa imaju deca koja će  1.septembra 2020.godine imati navršenih  tri godine pa do polaska u PPP (od 3 do 5,5 godina). ROK za dostavu […]

Obaveštenje- aktivnosti u junu

Datum: 29/05/2020  

                                                              Nastava 1-16. juna 2020. Drugo polugodište za učenike osmog razreda se završava u petak 5. juna 2020. godine. Drugo polugodište za učenike od prvog do sedmog razreda u utorak 16. […]