Обавештење- за родитеље предшколаца

Поштовани родитељи/старатељи,

С обзиром на тренутно стање и прекид непосредног рада са децом, у ситуацији смо да се заједнички прилагођавамо датим околностима како би осмислили подстицајну средину за развој и учење деце.

Имајући у виду да је породица примарни и најважнији васпитач деце и представља први контекст у којем се одвија дечје учење и развој, у тренутним околностима улога предшколске установе је да на најбољи могући начин подстакне и подржи породице у остваривању њихове васпитне функције.

Пре свега Вас позивамо да нас пратите на сајту школе на страници www.osgajdobra.edu.rs   на којој ћемо објављивати важне информације.

Такође Вас позивамо да са својим васпитачима комуницирате путем ваших вибер и фејсбук група а по потреби и путем телефона и смс порука. Ова комуникација би требала да буде двосмерна па Вас молимо да нам и Ви шаљете ваше предлоге за активности, идеје, као и фотографије процеса и продуката ваше деце.

Од понедељка 30. марта сваког радног дана у термину од 7.30 до 8.00 почело је емитовање програма намењеног предшколском узрасту на Другом каналу Радио Телевизије Србије.

Тестирање ученика за први разред ће се обавити кад се за то стекну одговарајући услови. О терминима тестирања родитељи/старатељи ће бити благовремено обавештени путем сајта школе, телефоном или електронском поштом.

Заједничким трудом и међусобном подршком лакше ћемо превазићи изазован период који је пред нама. Проводите време са децом, играјте се, читајте…

На линку испод можете видети савете како да разговарате са децом о пандемији корона вируса.

https://www.unicef.org/serbia/medija-centar/vesti/kako-razgovarati-sa-detetom-o-pandemiji-novog-korona-virusa-covid-19

Comments are closed.