Горанска радионица – Засавица

Ученици шестог разреда наше школе учествовали су на горанској радионици у Специјалном резервату природе „Засавица“, у петак 11. октобра 2019.

На радионици упознали су се са активностима и радом Покрета горана Србије, пошумљавањем, значајем шума, затим радом СПР „Засавица“, угроженим врстама биљака и животиња које насељавају овај резерват, генским фондом Србије, као и аутохтоним и ендмеским врстама које се чувају у Засавици.

Након предавања организована је вожња бродом где је радионица настављена. Након вожње и ручка, ученици су имали слободно време за обилазак резервата и уживање у природи.Ђаци су слободно време искористили за игру и спортске активности. Из Засавице су се вратили пуни утисака, са новим сазнањима и и жељом да Засавицу поново посете.

Радионица је организована од стране Покрета горана Србије у сарадњи са Министарством пољопривреде – Управом за шуме, а у оквиру пројекта „Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих“, као и Програма едукације за најмлађе припаднике Покрета горана. Завршна радионица и такмичење одржаће се у Београду, на којој ће три ученика од првобитних девет имати прилику да се боре за једно од прва три места и вредне награде – камповање на Копаонику, Тари или Вршачким виноградима у трајању од 7 дана на лето 2020. године.

ygvvcxc uyg uhgv

rgv nbv nbgvf hgv hgfd gfd

Comments are closed.