Letopis oktobar 2018.

LETOPIS OKTOBAR 2018.

-Obeležena Dečija nedelja u oba objekta.

– Obeležavanje  Nedenje podrške dojenju-ambulanta Gajdobra.

U okviru obeležavanja  Nacionalne nedelje podrške dojenju deca iz predškolske grupe  i učenici 4-1 odelenja  su učestvovali   sa likovnim radovima.Rado su prihvaćeni od strane lekara i osoblja ambulante.

-Održan Jesenji KROS učenika škole.

Jesenji KROS  učenika od PPP – 8 razreda je organizovan na Fudbalskom stadionu FK“Hercegovac“ u Gajdobri.Učenici iz oba objekta u pratnji nastavnika,stručnog saradnika i direktora su uspešno obavili svoj zadatak.Svi su prošli kroz cilj.

– Održana sednica Saveta roditelja

– Poseta prosvetne savetnice T.K. ispred  Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje predškolcima.

– Crveni krst B.Palanka organizuje vikend na Bagremari za učenike 6 razreda.

Našu školu su predstavljale 3 devojčice i 1 dečak.Za vreme boravka u objektu „Crvenog krsta“ u Bagremari  ucenici su imali edukatore(volontere)  koji su  radili sa decom edukativne radionice na različite teme.Posebno je bila zanimljiva radionica o ezbednosti na društvenim mrežama,toleranciji i td.

– Predstavnici Vatrogasne jedinice B.Palanka su održali predavanje za učenike  4 i 6 razreda na temu:Zaštita od požara i tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda.

-Održana sednica Aktiva direktora obr.-vas, ustanova na nivou opstine.

– Predstavnici MUP-a održali su predavanje o bezbednosti u saobraćaju ,nasilje kao negativna pojava,policija u službi građana učenicima 4 i 6 razreda.

– U organizaciji  Saveza za školski sport  u okviru proslave Dana oslobođenja SO Bačka Palanka održane su ulične trke.

Našu školu je predstavljalo 40 učenika u kategoriji mlađih pionira i pionirki i pionira i pionirki.Najbolje rezultate smo ostvarili u kategoriji mlađih  pionira.Učenik M.D. 6-1 odelenja je osvojio 2 mesto i srebrenu madalju,a učenik S.L. je osvojio  3 mesto i bronzanu medalju.

20181031_090248 20181024_130451

 

– Na konkurs „Ne prljaj,nemaš izgovor“Izazov! Učitelji četvrtih razreda su  se uključile u projekat.Sa učenicima su pripremili panoe na zadate teme iz ekologije i očuvanja životne sredine.

Sajam knjiga u Beogradu.Učenici 7 i 8 razreda su u pratnji nastavnika posetili Sajam knjiga gde su imali prilike da se upoznaju sa mnogim knjižnjvnicima,da prisustvuju  na razlicitim predavanjima i da izaberu knjigu za ličnu biblioteku.

20181026_152503 20181026_190351

 

 

 

 

 

 

 

-Održana sednica odelenjskih i Nastavničkog veća.

-Održano opštinsko takmičenje u fudsalu. Školska ekipa u malom fudbalu ove godine nije imala sreće.U žrebu su naišli na fizički jaču i spretniju ekipu.OŠ“Mileta Protić“ iz Tovariševa je bila organizator opštinskog takmičenja u malom fudbalu.

-U okviru slobodnih nastavnih aktivnosti odbojkaši,fudbaleri i učenici 5 i 6 razreda koji pohađaju Čuvare prirode  sa svojim nastavnicima će posetiti OŠ“Vuk Karađić“ u Srbobranu.Pored sportskih susreta u saradnji sa JVP“Vojvodina vode“ u pratnji vodiča planiran je obilazak Parka prirode – Beljanske bare.

Comments are closed.