Летопис октобар 2018.

ЛЕТОПИС ОКТОБАР 2018.

-Обележена Дечија недеља у оба објекта.

– Обележавање  Недење подршке дојењу-амбуланта Гајдобра.

У оквиру обележавања  Националне недеље подршке дојењу деца из предшколске групе  и ученици 4-1 оделења  су учествовали   са ликовним радовима.Радо су прихваћени од стране лекара и особља амбуланте.

-Одржан Јесењи КРОС ученика школе.

Јесењи КРОС  ученика од ППП – 8 разреда је организован на Фудбалском стадиону ФК“Херцеговац“ у Гајдобри.Ученици из оба објекта у пратњи наставника,стручног сарадника и директора су успешно обавили свој задатак.Сви су прошли кроз циљ.

– Одржана седница Савета родитеља

– Посета просветне саветнице Т.К. испред  Покрајинског секретаријата за образовање предшколцима.

– Црвени крст Б.Паланка организује викенд на Багремари за ученике 6 разреда.

Нашу школу су представљале 3 девојчице и 1 дечак.За време боравка у објекту „Црвеног крста“ у Багремари  уценици су имали едукаторе(волонтере)  који су  радили са децом едукативне радионице на различите теме.Посебно је била занимљива радионица о езбедности на друштвеним мрежама,толеранцији и тд.

– Представници Ватрогасне јединице Б.Паланка су одржали предавање за ученике  4 и 6 разреда на тему:Заштита од пожара и техничко-технолошких опасности и природних непогода.

-Одржана седница Актива директора обр.-вас, установа на нивоу опстине.

– Представници МУП-а одржали су предавање о безбедности у саобраћају ,насиље као негативна појава,полиција у служби грађана ученицима 4 и 6 разреда.

– У организацији  Савеза за школски спорт  у оквиру прославе Дана ослобођења СО Бачка Паланка одржане су уличне трке.

Нашу школу је представљало 40 ученика у категорији млађих пионира и пионирки и пионира и пионирки.Најбоље резултате смо остварили у категорији млађих  пионира.Ученик М.Д. 6-1 оделења је освојио 2 место и сребрену мадаљу,а ученик С.Л. је освојио  3 место и бронзану медаљу.

20181031_090248 20181024_130451

 

– На конкурс „Не прљај,немаш изговор“Изазов! Учитељи четвртих разреда су  се укључиле у пројекат.Са ученицима су припремили паное на задате теме из екологије и очувања животне средине.

Сајам књига у Београду.Ученици 7 и 8 разреда су у пратњи наставника посетили Сајам књига где су имали прилике да се упознају са многим књижњвницима,да присуствују  на разлицитим предавањима и да изаберу књигу за личну библиотеку.

20181026_152503 20181026_190351

 

 

 

 

 

 

 

-Одржана седница оделењских и Наставничког већа.

-Одржано општинско такмичење у фудсалу. Школска екипа у малом фудбалу ове године није имала среће.У жребу су наишли на физички јачу и спретнију екипу.ОШ“Милета Протић“ из Товаришева је била организатор општинског такмичења у малом фудбалу.

-У оквиру слободних наставних активности одбојкаши,фудбалери и ученици 5 и 6 разреда који похађају Чуваре природе  са својим наставницима ће посетити ОШ“Вук Карађић“ у Србобрану.Поред спортских сусрета у сарадњи са ЈВП“Војводина воде“ у пратњи водича планиран је обилазак Парка природе – Бељанске баре.

Comments are closed.